"Leef alsof er geen middernacht bestaat."
krachtige woorden, sterke verhalen © 2015 KVK:63500310
 
 

‘Vertellen vanuit Verbeelding’

Cursus vertellen & presenteren met de eenvoudige kracht van acteren 

05 en 19 november 2016 10.00 -16.00Meer dan 10 jaar gaf Walter workshops in Amsterdam. Helaas is de cursusruimte in de stadsvernieuwing verdwenen. Hij heeft nieuw onderdak gevonden bij Giovanni Masetti. Met rechtstreekse treinverbindingen naar Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Nijmegen, Maastricht, Rhenen, Gouda, Rotterdam, Alkmaar, Hoorn, Den Helder, Schiphol en Hoofddorp is station Zaandam een bijzonder knooppunt. 

Op 5 minuten loopafstand en voorzien van gratis parkeerruimte is daar de cursusruimte van Freekids XL.

Hoe breng je een verhaal tot leven? Dat doe je, wanneer jij als verteller vertelt vanuit je eigen beleving. Wanneer jij vorm geeft aan de rijke wereld van gevoelens en gebeurtenissen uit het verhaal, zal je publiek dat bijna onontkoombaar meebeleven. En dat hoeft niet iets te zijn wat je soms wel en soms niet toevallig overkomt: het vak elementair toneel reikt daar eenvoudige vaardigheden voor aan, waarmee je jouw optreden kan verrijken.

De kracht van deze vaardigheden is, dat ze leiden tot een spontane en echte expressie. Dat maakt je vertelling zo meeleefbaar, dat mensen al met jou meevoelen vóór ze je woorden hebben begrepen! En dat is de winst: emotionele betrokkenheid, de werking van de verbeelding.

Walter Roozendaal combineert dit met vormgevingsprincipes uit de commedia del'arte.


Een verhaal levendig over het voetlicht brengen, in een open wisselwerking met luisteraars, en dan liefst zonder plankenkoorts - acteurs lijken dat spelenderwijs te kunnen. Is dat ook voor anderen weggelegd?
Jazeker! Walter Roozendaal maakt die vaardigheden graag voor jou bereikbaar. Hij is niet alleen muzikaal verteller en gastdocent aan de Vertelacademie, maar ook een ervaren leraar en regisseur. Hij werkt aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij modules elementair toneel, muziektheaterregie en podiumpresentatie geeft. Voor musici en koren schreef hij het Handboek Podiumpresentatie, dat ook voor vertellers goed bruikbaar is.

Overigens: op de Wikipedia voor vertellers staat een discussie-artikel over acteren en vertellen: http://www.stichtingvertellen.nl/mediawiki/index.php/Acteren_en_vertellen 

Kosten voor de hele cursus € 150,- (incl. 21% BTW)

Inschrijven kan op twee manieren:

1. Reserveer en betaal via de bovenstaande link of,

2. stuur jij een mail naar giovanni@krachtigewoorden.com met als onderwerp [inschrijving naamworkshop] met jou NAW gegevens. Na inschrijving ontvang jij van ons een factuur en als deze is voldaan dan is je inschrijving definitief.