"Leef alsof er geen middernacht bestaat."
krachtige woorden, sterke verhalen © 2015 KVK:63500310
 
 

Vertellen met de Kamishibai is spelen met tekst en illustratie

19 november 2016 9.30-16.30

Rutger Smabers en Albien Hendriks verzorgen een dagworkshop vertellen met de Kamishibai (het vertelkastje). Vertellen met de Kamishibai is spelen met tekst en illustratie. En dat is precies wat we deze dag doen. 
Eerst ontdekken we spelenderwijs welke verteltechnieken zowel recht doen aan de tekst van het verhaal, als de illustraties. Timing in het wisselen van illustraties is daarbij een belangrijke techniek die we zullen oefenen. Daarna staan de vertelplaten centraal en gaan we aan de slag met het illustreren van verhalen, zodat je je eigen vertelplaten kunt ontwerpen bij de verhalen die je vertelt.
De workshop is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar het vertellen met een Kamishibai en het ontwerpen van eigen vertelplaten. Ervaring in vertellen en illustreren is niet nodig, iedereen kan deelnemen op zijn eigen niveau. Voorbereiding
Neem zelf een (kort) verhaal mee waarbij je graag illustraties zou willen maken.

Wie zijn wij

Rutger Smabers is verhalenverteller en docent taaldidactiek aan de HAN Pabo. Met zijn Kamishibai vertelt hij op markten en schoolpleinen. Hij volgt bij de Vertelacademie de leerroute ‘Vertellen met en voor kinderen’. Albien Hendriks is beeldend kunstenaar en docente beeldende vorming aan de HAN Pabo. 

Inschrijven kan op twee manieren:

1. Reserveer en betaal via de bovenstaande link of,

2. stuur jij een mail naar giovanni@krachtigewoorden.com met als onderwerp [inschrijving naamworkshop] met jou NAW gegevens. Na inschrijving ontvang jij van ons een factuur en als deze is voldaan dan is je inschrijving definitief.