"Leef alsof er geen middernacht bestaat."
krachtige woorden, sterke verhalen © 2015 KVK:63500310
 
 

Workshop Op eigen(tijdse) wijze bijbelverhalen vertellen  

5 november 2016 9.30-16.30

Je wilt bijbelverhalen  vertellen op een wijze die bij jou past; het moeten jouw eigen verhalen worden. Tegelijkertijd wil je ook recht doen aan wat de bijbel vertelt. Hoe doe je dat? En hoe vertaal je bijbelverhalen naar verhalen in het hier en nu?

Op deze workshopdag verkennen en oefenen we een aantal grondprincipes bij het vertellen van bijbelverhalen. Aan de orde komen: de essentie van het verhaal, thema’s en meervoudige bodem, de context, een bijbelverhaal actualiseren, de doelgroep en  meerdere manieren van bijbelverhalen vertellen.

We gaan interactief bezig met de verhalen; je presenteert verhalen  en je neemt aan het eind van de dag een aantal uitgewerkte verhalen mee naar huis.

De workshopdag is bedoeld voor ieder die aan de slag wil met het inzetten van bijbelverhalen voor eigen vertellingen. Ook als je geen bijbelkennis hebt ben je van harte welkom.

Heb je een bijbel, neem deze dan mee.Angela Heinsman is verhalenverteller en theoloog. Als catecheet, onderwijsbegeleider en pabodocent heeft ze veel ervaring met het vertellen en actualiseren van bijbelverhalen. 


Inschrijven kan op twee manieren:

1. Reserveer en betaal via de bovenstaande link of,

2. stuur jij een mail naar giovanni@krachtigewoorden.com met als onderwerp [inschrijving naamworkshop] met jou NAW gegevens. Na inschrijving ontvang jij van ons een factuur en als deze is voldaan dan is je inschrijving definitief.