"Leef alsof er geen middernacht bestaat."
krachtige woorden, sterke verhalen © 2015 KVK:63500310
 
 

9 oktober 2016 16.00-17.30    


    Reserveren of kaartjes kopen verplicht!

Mijn naam is Francine de Graaf

en mijn naam is Vera Kramer


Francine de Graaf was als kind al geboeid door eeuwenoude volksverhalen en mythes. Misschien omdat deze verhalen zo veel wijsheid bevatten. Of omdat ze haar meenamen naar een andere wereld, een wereld die ver weg leek en tegelijkertijd zo dichtbij. Die liefde voor verhalen is altijd gebleven.  Francine heeft een professionele vertelopleiding gevolgd bij de International School of Storytelling in Engeland. Daarnaast volgde zij verschillende workshops in Nederland en Engeland. Sinds 2015 is zij betrokken als Associate Storyteller bij DISC (Dutch International Storytelling Centre) in Den Haag.

Vera Kramer  is opgegroeid in twee dorpen waar veel gezongen wordt (Urk en Scheveningen). Ongetwijfeld heeft Vera daar haar liefde voor het zingen en de zee vandaan. Zij zingt al haar hele leven en volgde professionele zang- en muzieklessen. Vera betovert de luisteraar met haar warme persoonlijkheid en dito stem. De liedjes die ze zingt zijn voorzien van een laagje gevoeligheid. Ze zingt eigen nummers en bewerkingen van bestaande songs. Daarbij begeleidt ze zichzelf op gitaar of piano.


Voorstelling "Verhalen met een korrel zout"

Verhalenverteller Francine de Graaf is geboren en getogen in Scheveningen, waar je de zee altijd kunt ruiken, zien en horen. De liefde voor de zee inspireerde haar tot het maken van de voorstelling "Verhalen met een korrel zout".

Hoe komt het dat de zee zout is? Wat hebben Odysseus en een gewone visserszoon uit Scheveningen met elkaar gemeen? Wie of wat  is de "Stor Wyrm" en hoe zijn de Orkney-eilanden ontstaan? Dit zijn vragen die beantwoord worden in deze muzikale vertelvoorstelling, verhalen met de zee als rode draad. De verhalen worden afgewisseld met muziek, gespeeld en gezongen door singer-songwriter Vera Kramer. 

De voorstelling duurt 70 minuten, inclusief een korte pauze.


Flyer stroysparks
Flyer StorySparks 1.pdf (3.45MB)
Flyer stroysparks
Flyer StorySparks 1.pdf (3.45MB)